lördag 21 juni 2008

Snötomta 21 juni

God midsommardagsmorgon,

Vi firar som traditionen påbjuder tillsammans med kompisar sedan över 30 år på Snötomta gård i gränslandet mellan Östergötland och Småland. Sillen med tillbehör, krocketmatcherna, grillad hjortfile (kunnigt nedlagd av värdfamiljens son) och nakenbadet vid midnatt Svalgen (17/18 grader). Härligt med traditioner man trivs med.

Förra midsommarafton tillbringade jag med EU-Nämndsvaka i Sthlm i samband med toppmötet då´Lissabonfördraget mejslades ut. Denna gången verkar dom klara sig utan oss.

Förtrycket på Kuba har bytt förnamn men har inte förändrats till sin karaktär. Nu har regeringscheferna lyft de sanktioner som inte varit i funktion sedan 2005. Villkoren är att Raul Castro lättar på trycket när det gäller brotten mot mänskliga rättigheter och demokrati - det minsta man kan begära.

Att börja med nya lappverk för att kompensera höga livsmedels- och drivmedelspriser i Europa är gamla väl beprövade och misslyckade fasoner som leder längre och längre in i subventionerandets träskmarker. Nu gäller det att vänja sig vid den nya tider där bristen på tillgångar och dåligt fungerande marknader bestämmer priserna. Att köra mer sparsamt och planera inköpen kan vi göra själva. Att skapa förutsättningar för människor att kunna leva på sin lön genom en dynamisk jobbpolitik och rimliga skatter är politikens uppgift.

Fin fortsättning på helgfirandet! /SvenG

Inga kommentarer: