lördag 21 juni 2008

Toppmötet

Även om våra toppmöten på krocketplanen inte går av för hackor måste jag tillstå att det som hänt i Bryssel under helgen är viktigare.

EU bekräftar att klimat och energipaketet ska genomföras och den världsledande rollen inför och under klimatförhandlingarna ska befästas.

EU:s världsledande roll som biståndsgivare i kampen för att halvera världssvält och fattigdom ska ytterligare stärkas - utmärkt!

Nya initiativ för att föra länderna på balkan närmare EU och nya tag för att stärka grannskapspolitiken österut är mycket bra initiatiativ.

Varför denna räddhågsna attityd när det gäller människor som tar sin tillflykt till Europa för att klara sig undan förtryck och fattigdom? Här ska det stärkas gränser och byggas kontrollmekanismer. Ta krafttag mot människosmugglare men gör det möjligt för trängda och förföljda att få en framtid och fristad. De allra flesta kommer att betala tillbaka mångfalt!

Nu blir det grillad kyckling efter danskt recept där kycklingen är trädd över öppnad ölburk under under lock på grillen- spännande! /SvenG

Inga kommentarer: