söndag 3 augusti 2008

Äspö3 augusti

Även augustikvällar är vackra. I kombination med kräfter och paj när mörkret blir tätt är det riktigit uthärdligt.

Läste i veckan att för tidigt födda har tandställning i större utsträcking än andra. Forskningen går framåt får man säga. Dagens DN debatt av folkpartiets ledarteam om behovet av satsning på forskning kanske är överdriven?

Det lokala bladet (Oskarshamnstidningen) har insideinformation från regionens överläggningar med regeringen om satsningarna på väg och järnväg som kommer i höst. Inga muntra rapporter sett ur Kalmar läns perspektiv. Räkna med att det kommer att bli hela havet stormar när kommunal-, landstings- och regionråd, näringslivsföreträdare m.fl, m.fl, inte minst ilskna medborgare som studsar fram på dåliga vägar eller förgäves försökt komma med fullsatta tåg som inte går i tid, när alla dom upptäcker att just deras absolut nödvändiga behov inte blir fullt ut tillgodosedda. Då väntar det rabalder som kräver riktigt proffsig hantering av regeringen om inte det ska bli nya uppror inom partierna i stil med FRA-cirkusen. Hårdträna på kommunikation de veckor som är kvar till presentationen!

Tillväxten har tvärnitat sägs det. Det är väl trots allt så att det är mycket länge sedan tillväxten var på en så hög nivå som nu, antalet sysselsatta så högt och antalet arbetade timmar så många som under senare tid. När regeringen bygger vidare för framtiden behöver i alla fall nationalekonomiska amatörer som jag övertygas om att fortsättningen på jobbskatteavdraget är en bättre medicin än åtgärder som höjer efterfrågan på arbetskraft av typ arbetsgivareavgiftssänkningar etc. Politiken från finansdepartementet får inte reduceras till nationalekonomiska seminarieövningar. Nu är det politik det handlar om det måste hela regeringen ta ansvar för. /SvenG

2 kommentarer:

kihlstrom sa...

Härligt att studera hur du framlever dina dagar på sommarorten. Jag undrar bara vart golfspelandet tog vägen?

Sven Gunnar sa...

Jadu Kihlström, det har mest blivit jobb på hus och tomt och lite mete i havet. Lite golf då och då med begränsad framgång. Hoppas du har haft en riktigt fin golfsommar.