måndag 8 oktober 2007

Bitterhet, bluffar,

Fredrik bad mig inte sitta kvar.......Min efterträdare (Sten Tolgfors) kallas "Tomhylsan" av vissa inom försvarsmakten. Jag sa att han (statsministern) nog får skriva sina budgettexter om försvaret själv..." F.d försvarsminister Mikael Odenberg på temat "Jag är inte bitter..."

"Sahlin och Nuder gangstrade på DN-debatt igår när de hävdade att att ungdomars långtidsarbetslöshet har tredubblats sedan augusti 2006. Dessa siffror fick de fram genom att trolla bort de 18597 arbetslösa ungdomar som gick i AMS program i fjol. Faktum är att långtidsarbetslösheten bland ungdomar har minskat med 42 procent från 20289 till 11597 under Alliansen - allt enligt AMS" (Expressens ledarsida 6 okt) Expressen behövs om sanningen ska fram

En taggad statsminister med självförtroende som vuxit in i rollen mot en förvånansvärt trevande och osäker oppositionsledare i Agendas partiledardebatt igår kväll. Avd. subjektiva iakttagelser från regeringsunderlaget.

Talade miljö på regional partikonferens i Linköping i lördags. Stort engagemang och kunnande hos publiken men en del frågetecken inför allianspolitiken när det gäller ersättningsnivåer och ett som annat. Seminarium i Örebro idag om värdighetsgaranti som arrangerades av Kristdemokraternas seniorförbund. Regeringens utredare Torbjörn Larsson, direktor på Ersta diakoni talade. Förutom alla livserfarna deltagare och andra kunniga och engagerade ur publiken. Mycket input till utredningen blev det. Avd. ryktet om partiernas död är betydligt överdrivet.

Då hustrun bedrev spa-aktiviteter tillsammans med kompis under helgen tog jag tillfället i akt att koppla av med en golfrunda under söndagen. Det skulle jag aldrig gjort..........Scorekortet räckte liksom inte riktigt till för de grymma summor av slag jag vederfors. Avd. karaktärsdanande jordbruksaktiviteter.

Plenifritt i Riksdagen denna vecka. Tar ledigt för att börja flyttbestyren. Vi har sålt huset och ska inta lägenhet plus sommar/framtidsviste vid havet i stället. I morgon blir det en tur och retur till Figeholm med släpkärran (och flexifuel bil som dragare) full av diverse trädgårdspryttlar. Torsdag morgon infaller dock distriktsstyrelsens VU och fredag blir det EU-Nämnd i Riksdagen och ett eller annat ytterligare möte. På kvällen, Peter Carlsson och Blå Grodorna! Avd. personliga bestyr som egentligen knappast intresserar någon annan men som kanske platsar i en blogg.

Sådärja, /SvenG

Inga kommentarer: