torsdag 4 oktober 2007

Krokodiltårar och Carnegie

Östros krokodiltårar
Gripande att se Östros i morgon TV gråtande beteckna alliansregeringens försäljning av statliga företag som enbart ideologiskt betingade. S-regeringen startade försäljningsarbetet med Telia-Sonera, SBAB och OMX. Detta arbete fortsätter nu med exakt samma motiv om än med något flera företag på säljlistan. Statligt ägande av bolag på en väl fungerande, konkurrensutsatt marknad ska begränsas. Att det gjorts misstag när det gäller personrekryteringar av den nuvarande regeringen tar inte bort detta grundläggande faktum.

Utloggad
Efter att ha varit utloggad några dagar ska jag fortsättningsvis försöka upprätthålla den kontinuitet som detta medium väl kräver.

En del av lördagen tillbringade jag tillsammans med alliansvänner (dock ej centern som är i koalition med soc.dem) på företagsmässan i Askersund. Många intressanta samtal med medborgare och politiska kollegor (idkade lite lobbying på kommunalrådet, s, angående Svensk Glasåtervinning som har sin verksamhet i kommunen) gjorde mig ännu mer övertygad om det nödvändiga i att regeringspartiernas representanter möter människor för att samtala, samtala, samtala. Detta bekräftades också av tisdagens möte med allianspartiernas representanter i Malmö på tisdagskvällen. Massor med intressanta frågor och riktigt bra samtal om opinionsläget, politiken och framtiden.

Ledarutvecklingsprogram för riksdagen
Talmannen har dragit igång en pilotutbildning som tar upp frågor omkring hur rollen som politiker och ledare kan förenas. Första samlingen var i måndags. I rollens om riksdagsledamot förväntas man direkt passa in i diverse ledarkostymener/munderingar som räcks fram från olika håll och kanter (valkrets och väljare, distriktsorganisation, utskottsgrupp, partigrupp, intresseorganisationer etc, etc). Spännande att få vara med om detta försök. Gruppen som består av tiotalet personer enades om att särskilt arbeta med frågor om hur vi som ledare får andra att växa samt behovet av egen utveckling för att möta förväntningar och krav. Jag tror det är nödvändigt med någon typ av utbildning/reflektion över vad förtroendet att vara riksdagsledamot innebär i ett ledarskapsperspektiv.

Allt gott, /SvenG

Inga kommentarer: