söndag 23 september 2007

Dawit, rådslag och golf

Vassare frigivningsattacker
Idag är det sex år sedan den svenske medborgaren, journalisten Dawit Isaak greps och fängslades i Eritrea. Han har ännu inte ställts inför rätta. EU-parlamentet har vädjat om frigivning och journalistkollegor runt om i världen agerar. Nu måste den svenska regeringen (jag vet jag är en del av underlaget men det lindrar inte kraven) bli vassare i sina ageranden för sin medborgare. Representanter för Sverige och EU måste finnas på plats för att besöka Dawit och utöva alla tänkbara former av påtryckningar på Eritreas diktatoriska regering. Stödgruppen i Riksdagen kommer också i år att lägga en motion i detta ärende.

(s)-rådslag
Såg i ett TT-meddelande att det förra regeringspartiet nu rullar ut ett omfattande rådslag i organisationen. I stort sett alla politikområden ska omprövas inför valet 2010. I väntan på detta får vi väl nöja oss med den vanliga visan om att allt som regeringen gör är skit!

Sensommargolf
I härligt sensommarväder avverkades golftävlingen som omnämndes igår. Mina farhågor besannades inte. Hustrun spelade som vanligt finfint. Hade jag inte bränt ett par halvmetersputtar, toppat ett bunkerslag och i övrigt spridit bollarna kors och tvärs i skogar och dungar så hade vi vunnit. Nu fick vi nöja oss med en sjätteplats, två uppsättningar grillbestick och ett par handdukar. /SvenG

Inga kommentarer: