lördag 22 september 2007

GöranPerssonarvode och alliansturne

Hundratusen papp för en timme
Idag vet nyheteterna att berätta att herr f.d statsminister Göran Persson tar 100.000 kr för en timmes föreläsning. Problemet är inte att priset är högt. Problemet är att någon är beredd att betal - igår var han tydligen i Norge och talade om manliga härskartekniker. Aftonbladet refererar GP:s bästa härskarknep. Jag känner igen dom från en bok jag läste för över tio år sedan. Kopiera några sidor från en bok och berätta hur härskandet gått till i verkliga livet och vips snurrar kassaapparaten lika snabbt på en timme som den gjorde på en månad när mannen var statsminister. Maud Olofsson m.fl skulle säkert ställa upp gratis och ideellt för att berätta om den mannens bravader under åren i regeringskansliet!

Opinionsbildningsutmaning
Länets alliansriksdagsledamöter begav sig på turne idag. Karlskoga, Lindesberg och Örebro fick besök av oss fem. En glad och livad skara som trivs fint tillsammans. Några korta högtalarförstärkta intervjuer om allt gott och fint vi föreslår och sedan samtal med den inte fullt så glada och upplivade allmänheten. Visst fanns det dom som hejade på och gav oss mycket beröm men det är slående hur oppositionens bild av vad regeringen vill och vad den gör dominerar. Många pensionärer är ilskna som bin för att dom inte på samma sätt som de som är i arbete får sänkt skatt och andra förbättringar. Nu måste statsråd, riksdagsledamöter och andra allianspolitiker på olika nivåer prioritera att vara ute och samtala med medborgarna om vilken politik vi driver och varför.

Indiansommar
Ugh, ugh Kumlaindianderna klarar sig kvar i speedwayens elitserie. Nu gäller det för ÖSK att svara upp i fotbollsallsvenskans slutspurt. BP knep poäng av Halmstad idag, det kan inte vara omöjligt för Larsen & Co att snuva Helsingborg på en eller annan pinne på måndag.

Söndag morgon ska hustrun och jag ta fighten i årets sista golftävling på hemmabanan. Hon kom hembärande med en rad priser från dagens avslutande tävlingar för damsektionen där hon vann. Jag är rädd att hon brännt bästa krutet, laddning som säkert kommer att behövas i morgondagens partävling för att kompensera för mina snedskott. Återkommer med rapport. /SvenG

Inga kommentarer: