onsdag 16 juli 2008

Äspö 16 juli

Elvepastejp. Läckert ord. Albin som just fyllt två år har öppnat många paket där tejpen bändits bort med mycket möda och stort besvär. Detta i kombination med en en obändig lust att härma och pröva på ord och meningsbyggnader resulterarade i frukostpåläggsbenämningen - mumsigt på knäckebröd. Dessutom har han fångat upp beteckningen på resultatet av mina målningsförsök genom beskrivningen "mojfar är en kladdgubbe".

Skops opinionsmätningar är lika lynniga som spiggrens härjningar med metmasken - upp och ned, hit och dit.

Sossarna ska satsa 20 mille på att bevara mackar på landsbygden. En vansklig historia. Varför just mackar? vilka mackar? Bättre då att genom generella åtgärder bland annat i skattesystemet se till att förutsättningarna att leva och verka på landsbygden förbättras. Fastighetsavgiften (f.d fastighetsskatten) bör betalas i den kommun där man har fastigheten och i proportion till hur mycket man bor där (väldigt många bor mer och mer tid i sina fritidshus).
Landsbygdsutredningen har många fler förslag att ta upp. Min regeringen är senfärdig och omständlig. Fram med landsbygdsstrategi och landsbygdspolitik snabbt som ögat!

Bra satsningar från regeringen på bekämpning av den grova organiserade brottsligheten och sexhandeln.

Nu har centern och folkpartiet varsin grupp för att jobba med FRA-frågan. Dags att jobba med den gemensamt i regeringskansliet istället - samla ihop er och ta kommandot gemensamt i stället för att suboptimera med många små utredningar på flera håll! /SvenG

Inga kommentarer: