onsdag 2 juli 2008

Äspö 2 juli

Morgonnyheterna talar om att en del barnporrbrott riskerar att preskriberas på grund av att rättsväsendet inte hunnit utreda färdigt. Skärp straffskalan så att brotten prióriteras. Behövs det mer resurser måste dom fram. Barnporr är en vidrig kränkning av personer som inte har en möjlighet att värja- och försvara sig!

Socialdemokraternas utrikespolitiske- och Europapolitiske guru Urban Ahlin fladdrar som vanligt med våta fingrar i luften. Det brukar mest vara munväder. När det väl gäller blir det sällan några formella invändningar. Nu gäller det för Ahlin att haka på polens president som själv förhandlat fram Lissabonfördraget men i övrigt bedöms stå för en ganska bisarr politik. Likaså ska vi ta hänsyn till att tyskarna väntar på besked från författningsdomstolen (en inrättning som kristdemokraterna vill ha i Sverige men som sossarna tidigare bekämpat i alla år). Nu måste vi fortsätta vår diskussion om fördraget här hemma - inklusive alla frågor om arbetsrätten och kollektivavtalsrätten.

Raderade just ca 20000 ny FRA-mail. Sådana som tror att detta är en bra påverkansmetod vill jag knappast anförtro ansvaret att utforma vårt lands säkerhetspolitiska bedömningar! Men som sagt. Regeringen måste ta till sig av kritiken och fundera vidare i samband med att uppdragen från Riksdagen genomförs. /SvenG

Inga kommentarer: