tisdag 1 juli 2008

Äspö 1 juli

Frankrike ordförandeland i EU med början idag. Får se om den sprattlande presidenten har tålamod som behövs för att leda samtalen mellan 27 medlemsländer, ett antal ansökardito samt en grupp länder som hör till grannskapspolitiken. Frankrikes strävan efter att bygga en gemensam försvarspolitik står knappast överst hos många länder medan det tyvärr finns ett ganska stort stöd för att skärpa invandringspolitiken hos flera.

Förvånande utspel från en grupp inom folkpartiet med förslag om att kassera morötterna för att stimulera övergången till biobränslen. Under några år kommer vi att ha en palett av bränslen och möjligheter för att sänka utsläppen av koldioxid från transporter av olika slag. I denna palett har biobränslen som produceras på ett miljömässigt och socialt rimligt sätt sin givna plats. Bra att moderaterna lyfter fram det i den rapport som presenteras på DN-debatt idag.

Är det någon som tror att vi blir mer benägna att ändra åsikt om FRA-lagen när mai nr 3475 och 3476 trillar in än tidigare? I går raderade jag nog närmare 4000 e-brev. Nu var de av massutskickskaraktär medan många av de som sänds tidigare innehöll mer av egenkonstruerade invektiv och diverse oförskämdheter om vilka varma ställen man borde befinna sig på. Självklart är det lämpligt att regeringen noga funderar igenom utformningen igen i samband med de uppdrag som riksdagen levererade i samband med debatt och beslut.

Solen speglar sig i havsvikens yta och Blå Jungfrun avtecknar sig tydligt i sydost. /SvenG

4 kommentarer:

Anonym sa...

Läste precis ett inlägg som löd "Stekare mot FRA - utläggningen"

WTF?! Det verkar vara rätt seriöst dessutom...
Kolla själv: http://www.finest.se/userBlog/?uid=6&beid=1009278

Magnus sa...

Ah, detta blir intressant :)

Sven Gunnar sa...

Tack för synpunkter. Sitter med mobilt bredband som är skakigt och därför fick jag inte upp länken du skickade. Kollar senare.

Sven Gunnar sa...

Livet är spännande Magnus!