torsdag 3 juli 2008

Äspö 3 juli

Aborrarna var svårflirtade i går. Ett tiotal till farbror Haralds katt - det var allt.

Två minkar simmar 50 m fritt (mellan Tallholmen och ett stengrund) på rekordtid.

Den imponerande välväxte mr svan gjorde aftontoalett vid vår badplats när vi skulle mäta badtemperaturen. Hustrun satte en slant på att han skulle vara mentalt starkare än jag. Hon hade fel men menade att tilltaget att skvätta vatten med hjälp av brädbit var ojust från min sida. Vattentempen hade krupit upp till 15,5 grader C. Med fortsatt ostsydost kan det nog bli badbart om ett par dar.

Varför ställer inte regeringsfolket upp för att diskutera FRA i TV? Morgonsoffans samtal under ledning av Patrik Peter i TV1 var informativt. Att statsministern är märkbart irriterad när han menar att det är omöjligt att föra en vettig debatt bekräftar bara misslyckanden i tidigare skeden av informationshanteringen. Att tydligt och sakligt försvara varför länder olika underrättelsetjänster alltid har haft och alltid kommer att ha behov av olika former av spaning är regeringens skyldighet. Detta kommer inte att övertyga de som nu protesterar om det briljanta i den aktuella FRA-lagen men det ger i alla fall en begriplig motbild.

Kanske ska regeringen vila på hanen och avstå från att ge FRA ny uppgifter till dess att de utredningar och undersökningar när det gäller myndighetens tidigare ageranden är avklarade. /SvenG

Inga kommentarer: