måndag 7 juli 2008

Äspö 7 juli

Några dagars politisk stiltje med besök av goda vänner och släktingar som avlöst varandra kompletterat med ett par golfrundor med klena resultat (men man får ju i alla fall motion).

Almedalshysterin har startat. Media bestämmer vad som blir intressant av de rekordartat många arrangemangen. Jag nöjer mig denna gång med att möta Gotlands kommun för information, delta i en paneldiskussion om fjärrvärmens förutsättningar, delta i seminarium och panelsamtal om fisket i Östersjön, möte med SKB och Svensk Gasförening.

Det viktigaste mötet blir säkert det med två personer från Zimbabwe för samtal om politiskt arbete. Under hela veckan har Kristdemokraternas Internationella Center (KIC) seminarier och konferenser om demokratibyggande dit man inbjudit samarbetspartners från de länder där KIC är verksamt. Ett fantastiskt viktigt arbete som sponsras av bl.a biståndsmedel via SIDA.

Idag toppas alla morgonekosändningar av att sossarna vill fördubbla kollektivtrafiken till 2020 och några fler förslag som den parlamentariska klimatberedningen presenterade för ett par månader sedan - gomorron!

Måtte G8 (de rikaste länderna)-mötet komma med konkreta åtaganden när det gäller minskning av världsfattigdomen och växthusgasutsläppen.

Ryggen känns lite rakare sedan Indianerna tagit sin fjärde raka hemmaseger på He´a och ÖSK kravlat sig förbi bottenkollegan Ljungkile och parkerat över kvalstrecket. Om man inte vore en trogen och konsekvent supporter vore det annars frestande att åtminstone under sommaren, med boende utanför Oskarshamn, byta till Kalmar FF och Dackarna från Målilla. /SvenG

Inga kommentarer: